Learning Tech Day 2017 | Thales & Comenius

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 
 
 
 
 
 
 
 
 

+32 (0)3 744 21 66 Paul Chardômestraat 2 Bus 9-2, 9150 Rupelmonde
  • Thales & Comenius heten u welkom
    EQ Driven blended & embedded learning
 
Verslag van ons bezoek aan Learning Tech Day Editie 2017 in Gent, België.
20 Juni 2017

 

Wellicht het meest sympathieke initiatief in ons land op het vlak van leren, technologie en eigenlijk veel meer...

De omgeving van leren, opleiden, trainen, coachen,... verandert. Denial is not a river in Egypt!

3 fantastische keynotes:

Jamie Good.
Over 3 C's. Change, Curation en Cognitive science.


Change. Ook al is de enige constante in deze VUCA tijden "verandering", toch blijft 74% vasthouden aan traditioneel leren! Een LMS? Beter nadenken over MLS! Modern Learning Systems. Waarbij elke leerarchitectuur best rekening houdt met vrijwillige participatie. Dat zal Nell Watson later nog bevestigen (*)... Omdat men graag leert wanneer men wil leren...

Curation. We lijden aan infobesitas. Toch trachten nog velen het wiel opnieuw uit te vinden. Terwijl veel leerinhouden kunnen aangegeven, aangedragen en/of gecreëerd worden door de lerenden zelf! User Content Generation? Zoeken, vinden, delen als... het maximum 3 klikken vergt.

Cognitive science. De zoveelste leercurve die niemand vrolijk maakt. 90 % vergeten na 1 week? Dan zorg je best voor herhaling, opfrissing, ... Waarom dan niet meer inzetten op games, quiz, en zoveel meer emdedded leeracties? En ook, beslissingen kosten energie. Dat kan niet eindeloos, dus help met shortcuts! En hoeft het op het vlak van leermotivatie nog herhaald te worden: uitdagen werkt beter dan inlepelen. 


Stephen Downes. 
Een verrassend levensverhaal over... leren! De gezapige man presenteert misschien niet toppie, echter zijn visie en ervaringen zijn het wel!


Hunt, collect, search, track... Creëeer je eigen persoonlijke leeromgeving. (PLE, Personal Learning Environment). Apps? Feedly, Pocket, Hootlet, Zapier, IFTTT...
Mooie bedenking: modellen houden een gevaar in: ze helpen je enkel te vinden wat je zoekt...

Making, Creating,... Apps? Lightroom (foto), Audacity (audio), Googledocs (tekst), Rebus (tekstboeken), Xplit (video met splitscreen!)

Sharing... Apps? Deze was makkelijk, denk maar aan Blogs, Slideshare,...

Personalization... Of hoe Stephen zijn eigen leersite OLDaily heeft ontwikkeld, dag na dag met toegankelijke en laagdrempelige technologie. Als App kan dat tellen.


Nell Watson.   


I love to learn but I hate to be forced! (zie ook hierboven *).

Om met de deur in huis te vallen: google de volgende: scratch, pix2pix, faceapp. En je weet meteen wat de nabije toekomst brengt. Vandaag is nog slecht 51 % van het mailverkeer menselijk. De rest komt van bots. Helaas 29 % van "bad" bots. Echter, laten we focussen op de goede.

Het gaat over engagement, empathie, flipped learning. En de kernboodschap in het licht van een snel evoluerende virtuele en artificiele wereld: Humans are driven to connect, even with machines!

 
1 opmerkelijke breakout sessie: Learning Battle Cards
 
 
In deze sessie werkten we met het speelbord en de kaartenset om een leerarchitectuur op te bouwen voor een blended en embedded leertraject. Wat een leuke ervaring. We bestelden meteen deze tool bij thuiskomst en hopen hem reeds in te zetten bij een workshop met een Belgische klant in Vilvoorde op 7 Juli 2017. Het zal voor onze klanten meerwaarde creëren: namelijk inzicht krijgen in alle hedendaagse blended leermiddelen en ontdekken hoe, wanneer, waarom en waar ze in te zetten voor optimaal embedded leerresultaat
 
Besluit:

Learning Tech Day Editie 2017 was weer geslaagd. Mooi dat zoiets ook in Vlaanderen mogelijk is. Tot volgend jaar, dan houden we onze faam daar hoog: een van de weinige bezoekers die reeds op alle edities aanwezig was... 

 

Deel deze pagina:

Pinterest

CONTACT


Tel +32 (0)3 744 21 66 Mobiel +32 (0)475 70 54 86 Skype luc.keppens Whatsapp Luc Keppens Paul Chardômestraat 2 Bus 9-2   9150 Rupelmonde Let's meet & connect!

LEERQUOTES


Wens je af en toe quotes en interessante links te ontvangen over EQ-drivers, blended en embedded leren, free tools en interessante algemene weetjes over L&D?
Klik dan op onderstaande knop om je in te schrijven voor onze leerquotes. Kort, krachtig en die komen alleen je richting uit als we iets nuttigs te vertellen hebben!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

OVER ONS


T&C is eerst en vooral een opleidingsarchitect met een embedded en blended aanpak. Wij ontwerpen didactisch en neurowetenschappelijk leertrajecten op maat, geen alleenstaande opleidingsmomenten. Want kennis is één zaak, deze durven gebruiken en daadwerkelijk omzetten in vaardigheden een heel andere. We focussen op vaardigheden, attitude en gedrag, gedreven en bekrachtigd door emotionele intelligentie!

© Copyright T&C Services. Alle rechten voorbehouden.