Blog | Thales & Comenius

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 
 
 
 
 
 
 
 
 

+32 (0)3 744 21 66 Paul Chardômestraat 2 Bus 9-2, 9150 Rupelmonde
  • Thales & Comenius heten u welkom
    EQ Driven blended & embedded learning
24
Nov
2023

Werken met emotionele intelligentie is vandaag de dag meer dan ooit nodig?


Emotions drive people. people drive performance! 


Emotionele intelligentie (EQ) speelt een cruciale rol in zowel het bedrijfsleven als in het leren en ontwikkelen van individuen. Door ons bewust te zijn van onze emoties en die van anderen, kunnen we effectiever communiceren, beter samenwerken en innovatiever denken.

 

In het bedrijfsleven helpt EQ leiders en managers om empathisch te zijn en de behoeften en gevoelens van hun teamleden te begrijpen. Dit zorgt voor een positieve werkomgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd en gehoord voelen. Een hogere EQ stelt leiders ook in staat om conflicten te managen en problemen op te lossen op een respectvolle en collaboratieve manier, wat de teamdynamiek verbetert en de productiviteit verhoogt.

 

Op het gebied van leren en ontwikkeling speelt EQ een belangrijke rol bij het stimuleren van zelfbewustzijn en zelfreflectie. Door hun eigen emoties en gedrag te begrijpen, kunnen individuen effectiever leren en hun potentieel maximaliseren. Daarnaast helpt EQ bij het opbouwen van positieve relaties met leraren, mentoren en medestudenten, wat de leerervaring verrijkt en ondersteunend is bij de groei van individuen.

 

Kortom, EQ draagt bij aan succesvolle bedrijfspraktijken en bevordert persoonlijke groei door het bevorderen van empathie, effectieve communicatie en samenwerking. Het is een essentiële vaardigheid die zowel in zakelijke omgevingen als in het leerproces van onschatbare waarde is.
24
Oct
2023

Nog steeds veel sprookjes in het land van Leren & Ontwikkelen. Helaas. Attitude en Gedrag verander je niet met een tool!


Nog steeds veel sprookjes in het land van Leren & Ontwikkelen. Helaas. Attitude en Gedrag verander je niet met een tool! 

Geloven we écht nog in sprookjes?

Denken we in onze bedrijven nog steeds dat een breed gedragen en duurzame gedragsverandering geïnstalleerd kan worden door enkele videootjes te plaatsen op een sexy platform?
Wie maakt wie dat nog steeds wijs?
Of hopen we dat mensen een dag in een lokaal stoppen voldoende is om attitude en gedrag te wijzigen? Komaan!
Als het daadwerkelijk belangrijk is voor een lerende, dan heeft die ook support van anderen nodig.

Lees hier over Pipi Langkous, Mr. Spock en het sprookje over de "self-directed learner". 
Ook Dr. Ina Weinbauer-Heidel werkte hieraan mee. 
Ik interviewde haar nog voor het magazine "Leren & Ontwikkelen" in 2020. 
En deel hier o.a. graag haar wijsheid en research.

Lees het artikel op Training Zone UK#education #sociallearning

04
Apr
2023

Uitstelgedrag?


Uitstellen is een emotioneel proces en een gevecht tussen ons limbisch systeem en de prefrontale cortex.

Het is voor de mensheid een eeuwenoud gekend fenomeen en gedrag. Zelfs Socrates bestudeerde het al.
Is het moeilijk, onduidelijk, eng of vervelend?
Waarom doen we het vaak? Wat is dat voor een innerlijk strijd?
Emoties zijn data. Bijgevolg, het uitstelgedrag geeft ons informatie waar we wel degelijk iets mee kunnen doen.

In vele sessies van Thales & Comenius leggen deelnemers dit ook op tafel. En dan gaan we ermee aan de slag. Een van de hulpmiddelen bestaat in de DUST benadering, beschreven door Graham Allcott en praktisch en bondig beschreven op de blog van Ness Labs

Trouwens, elke taak, elk werk, elke opdracht die je uitstelt, is als een ballon die in de lucht blijft en niet kan landen. En daar kruipt veel energie in die niet meteen beschikbaar komt.Zoek uit welke emoties bij jouw uitstelgedrag betrokken zijn. Wedden dat je wijzer wordt en dat je een uitweg vindt?

#procrastination #EmotionalIntelligence

Deel deze pagina:

Pinterest

CONTACT


Tel +32 (0)3 744 21 66 Mobiel +32 (0)475 70 54 86 Skype luc.keppens Whatsapp Luc Keppens Paul Chardômestraat 2 Bus 9-2   9150 Rupelmonde Let's meet & connect!

LEERQUOTES


Wens je af en toe quotes en interessante links te ontvangen over EQ-drivers, blended en embedded leren, free tools en interessante algemene weetjes over L&D?
Klik dan op onderstaande knop om je in te schrijven voor onze leerquotes. Kort, krachtig en die komen alleen je richting uit als we iets nuttigs te vertellen hebben!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

OVER ONS


T&C is eerst en vooral een opleidingsarchitect met een embedded en blended aanpak. Wij ontwerpen didactisch en neurowetenschappelijk leertrajecten op maat, geen alleenstaande opleidingsmomenten. Want kennis is één zaak, deze durven gebruiken en daadwerkelijk omzetten in vaardigheden een heel andere. We focussen op vaardigheden, attitude en gedrag, gedreven en bekrachtigd door emotionele intelligentie!

© Copyright T&C Services. Alle rechten voorbehouden.