Speeldozen om te leren | Thales & Comenius

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 
 
 
 
 
 
 
 
 

+32 (0)3 744 21 66 Paul Chardômestraat 2 Bus 9-2, 9150 Rupelmonde
  • Thales & Comenius heten u welkom
    EQ Driven blended & embedded learning

Speel Leer Dozen

Rory's Story Cubes

Aanvakelijk idee: een creatieve probleemoplossende tool.

Ondertussen hebben we 3 sets in huis: Classic, Voyager en Actions.

Bruikbaar bij storytelling en presentatietechnieken, feedback, brainstormsessies, innovatief denken en communicatie. En wie weet wanneer en waar nog allemaal! 
Workstations van RSVP

Dit speelt begeeft zich op de volgende domeinen: collaboration, effective communication, knowledge management, problem solving, resource management en strategic thinking.

Het spel geeft krachtige ervaringen mee op het vlak van hoe communicatie in teams er aan toe gaat. En waar de valkuilen liggen.
Vaardighedenspel

Welke vaardigheden heeft wie in het dagelijks functioneren en communiceren?
Bruibaar in zowat elke context.

Onderwerpen die aan bod komen: communicatie, samenwerken, leidinggeven, besluitvorming, klantgerichtheid, problemen oplosse,enzovoort.
 

Kennismakingsspel

De naam zegt het wellicht zelf...
Ideeën? Voor nieuwe medewerkers in een team; voor deelnemers in een opledingstraject, voor bestaande teams om elkaar beter te leren kennen,...

Onze ervarig leert dat het spel humoristsich, prikkelend werkt; het verhoogt de betrokkenheid en de creativiteit.
 
Keuzespel


Voor leidinggevenden en medewerkers. Voor teams.

Bedoeling? Makkelijker keuzes kunnen maken. Keuzes maken van betere kwaliteit. 

Niets wordt aan het toeval overgelaten: verkenning, informatie, waarden, gevoelens, motieven, gevolgen en uiteraard de manieren van kiezen!

Kernkwadrantenspel


Deelnemers leren zichzelf en anderen beter kennen.

Al spelend groeit het besef dat aan alle kwalitieten en uitdagingen ook valkuilen en allergieën vasthangen... Leiderschap verhogen door zelfkennis. Engagement dankzij  vorderend inzicht. 

Competentiespel


Competenties zijn kwaliteiten of vaardigheden die tot uiting komen in succesvol gedrag. Vrijwel alle competenties kunnen ontwikkeld worden. Die ontwikkeling begint met weten waar men nu staat. We spelen dit spel tijdens individuele coaching, teamactiviteiten. Maar ook met leidinggevenden en medewerkers.

Zelfs in functie van specifiek organsisatieprojecten...

Associatiekaarten 

Onze aandacht viel op een initiatief van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.  

Een greep uit mogelijke werkvormen: kennismaking, feedback hulpmiddel bij samenwerking, om groepen in te delen, denkrichtingen te bevorderen, afstemming in gesprekken, maken van een organisatie analyse, formuleren van leervragen en leerdoelen, coach interventie, enzovoort. 
Card Games by Thiagi


Deze set hadden we reeds opgemerkt in de publicatielijst van de ATD. En aangekocht op de TM Training Conference 2017 in San Diego.

Met deze box kan je 30 leer games maken in vijf verschillende domeinen: performance, communication, teamwork, leadership en diversity.

Kaarten, een timer, de nodige creativiteit en het ontdekkend leren start.

The World Box of Happiness.


Nee, zo goedkoop is het woord niet. En we nemen het zelfs met een korrel zout.

Niettemin, als er werk aan de winkel is op het vlak van attitude en inzicht geeft deze box toch heel wat mogelijkheden. Uiteraard ook tijdens individuele coaching. 

Feedback Cards


We hebben dit spel in bestelling.

We proberen het daarna uit in diverse leertrajecten.

Binnenkort meer nieuws!

Ga eens langs bij DocAtlas 


DocAtlas is een documenatiecentrum van de Provincie Antwerpen. Je vindt er een erg uitgebreid arsenaal aan leermiddelen en spelmateriaal. Oorspronkelijk bedoeld voor het onderwijs en soecifiek voor domeinen als taal, diversiteit en interculturalisering van organisaties. Het lidmaatschap kost 5 € per jaar en lenen is gratis. En de catalogus staat ook on-line.

Leiderschapsspel


We hebben dit spel in bestelling.

We proberen het daarna uit in een leertraject voor leidinggevenden in een industrieel bedrijf.

Binnenkort meer nieuws!

Sales en Negotiatie


Tijdens onze jarenlange zoektocht naar werkvormen voor commerciële opleidingen hebben we een aantal favorieten weerhouden: Ask or Tell?, Your Order Please!, Mr. Parker Schroeder, So Whta's My Line? en Seat 4C. Voor negotiatie specifiek The Ugli Oranges en T-Trade, een bordspel van RSVP Design.

Daarnaast zit onze Speel Leer Doos nog overvol. Teveel om hier op te noemen...

Deel deze pagina:

Pinterest

CONTACT


Tel +32 (0)3 744 21 66 Mobiel +32 (0)475 70 54 86 Skype luc.keppens Whatsapp Luc Keppens Paul Chardômestraat 2 Bus 9-2   9150 Rupelmonde Let's meet & connect!

LEERQUOTES


Wens je af en toe quotes en interessante links te ontvangen over EQ-drivers, blended en embedded leren, free tools en interessante algemene weetjes over L&D?
Klik dan op onderstaande knop om je in te schrijven voor onze leerquotes. Kort, krachtig en die komen alleen je richting uit als we iets nuttigs te vertellen hebben!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

OVER ONS


T&C is eerst en vooral een opleidingsarchitect met een embedded en blended aanpak. Wij ontwerpen didactisch en neurowetenschappelijk leertrajecten op maat, geen alleenstaande opleidingsmomenten. Want kennis is één zaak, deze durven gebruiken en daadwerkelijk omzetten in vaardigheden een heel andere. We focussen op vaardigheden, attitude en gedrag, gedreven en bekrachtigd door emotionele intelligentie!

© Copyright T&C Services. Alle rechten voorbehouden.