Microlearning | Thales & Comenius

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 
 
 
 
 
 
 
 
 

+32 (0)3 744 21 66 Paul Chardômestraat 2 Bus 9-2, 9150 Rupelmonde
  • Thales & Comenius heten u welkom
    EQ Driven blended & embedded learning

Microlearning?

Doorbreek myhtes en blabla.

We zien en horen het overal. Dat geeft vaak de indruk dat het een hype zou zijn. Hier het bewijs dat wij microlearning principes in de praktijk omzetten. Volgens onze interpretatie van een concept dat oude wijsheden in een nieuw kleedje steekt. De leidraad?

Wees nieuwsgierig.
Daag conventioneel denken uit.
Toon moed.


 

Een technologisch project bij een internationale verfproducent.

Microlearning? Anders verkopen om de klantbeleving een nieuw elan te geven.

Duurtijd. 10 weken

Inhoud.  4 eenvoudige doelstellingen die natuurlijk in elkaar overvloeien en vanuit een nieuwe houding ander verkoopgedrag teweegbrengen en een echte beleving voor de klant garanderen.

Klassikaal. Een startsessie van 2 uur met winkelmedewerkers uit diverse regio's. Een eindsessie van anderhalf uur in de 10de week ter afsluiting en het vieren van... succes!  

Blended & Media. Inhoud en ervaringen worden samen al doende gecreëerd. Animatie, video, checklists, Infographics, ...  Daarnaast is 1 coachingsessie  ter plaatse van 2 uur per winkel toegevoegd. Mail, chatbox en Mobile Learning App QUINK zijn voorzien.

Ondersteuning. Elke dag een mobiel leermoment. Met uitwisseling van inhoud en ervaringen vanop de werkvloer. Chat of mail met de e-coach.

Meting. Met ROEM koude en warme metingen. Gelinkt aan rapportering van verkoopresultaten per winkelpunt. Leerinspanningen en -vorderingen via de Learning Record Store in de cloud. 

Embedded. De winkelmanager is mee in het bad. De vertegenwoordigers van de fabrikant verleggen mee de focus gedurende 10 weken. 


Resultaat? De verkoop is gestegen. De beleving (bij de klant) van het nieuwe product- en kleurconcept is daadwerkelijk geïnitieerd. De verkopers verklaren een leukere job te hebben. New product concept boosts sales and people!  

Een klassieke benadering bij een vermaard engineering bedrijf. 

Microlearning? Informele Feedback voor leidinggevenden om leiderschap van een goede basis te voorzien.

Duurtijd. 4 trimesters

Inhoud.  Elk trimester 2 doelstellingen voor het geven van informele feedback. (tools, tijd, motivatie en link met performance management)


Klassikaal. Eens om de drie maand een 1/2 dag met alle leidinggevenden en eens om de drie maand een uur voor follow-up en resultaatmeting. 


Blended & Media. Acteurs verschijnen kort en regelmatig voor simulaties en moeilijkere situaties. Een PowerPoint met maximum 3 inhoudelijke slides. Of enkele Infographics.


Ondersteuning. Een e-mail coach die altijd bereikbaar is voor vragen en zorgen.

Meting. Met ROEM koude en warme metingen. Verfijnde analyses met QUALTRICS.  Embedded. De n+1 en directie wordt mee betrokken. Op de werkvloer gebeurt het.

Resultaat? Na een jaar wordt er meer informele feedback gegeven, van hogere kwaliteit (vaak feedforward), en is de motivatie bij zowel management als medewerkers meetbaar verhoogd! Feedback contributes to performance!


Wil je meer weten?

Wij werken ondertussen ons derde microlearning project uit bij een avontuurlijk retailer.
Met een nog grotere uitdaging.
Echter steeds met bescheiden middelen.
Blended & Embedded. 

Vraag het ons in alle vrijheid. Voor een ongedwongen babbel, kan je gerust contact opnemen.  
Twijfel? Kijk dan eens naar de leidraad in de foto hierboven.

Deel deze pagina:

Pinterest

CONTACT


Tel +32 (0)3 744 21 66 Mobiel +32 (0)475 70 54 86 Skype luc.keppens Whatsapp Luc Keppens Paul Chardômestraat 2 Bus 9-2   9150 Rupelmonde Let's meet & connect!

LEERQUOTES


Wens je af en toe quotes en interessante links te ontvangen over EQ-drivers, blended en embedded leren, free tools en interessante algemene weetjes over L&D?
Klik dan op onderstaande knop om je in te schrijven voor onze leerquotes. Kort, krachtig en die komen alleen je richting uit als we iets nuttigs te vertellen hebben!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

OVER ONS


T&C is eerst en vooral een opleidingsarchitect met een embedded en blended aanpak. Wij ontwerpen didactisch en neurowetenschappelijk leertrajecten op maat, geen alleenstaande opleidingsmomenten. Want kennis is één zaak, deze durven gebruiken en daadwerkelijk omzetten in vaardigheden een heel andere. We focussen op vaardigheden, attitude en gedrag, gedreven en bekrachtigd door emotionele intelligentie!

© Copyright T&C Services. Alle rechten voorbehouden.