Mobile Learning | Thales & Comenius

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 
 
 
 
 
 
 
 
 

+32 (0)3 744 21 66 Paul Chardômestraat 2 Bus 9-2, 9150 Rupelmonde
 • Thales & Comenius heten u welkom
  EQ Driven blended & embedded learning

Mobile Learning?

Wat wij eronder verstaan.

Geen doel op zich.

Mobile learning is geen doel op zich. Althans niet in 9 op de 10 omstandigheden. Het ondersteunt onze microlearning trajecten in de tijd tussen diverse korte sessies door. Het vult klassikale training achteraf aan om de lerenden te helpen het geleerde in de praktijk om te zetten. Slechts in een beperkt aantal situaties is het een dragend middel. Bijvoorbeeld wanneer we over een langere periode geregeld webinars inplannen en het leerpad en inhouden hoofdzakelijk aanbieden in de mobiele leeromgeving

Blended meerwaarde.

Niet iedereen houdt van zijn smartphone of tablet. Toch zijn deze 'devices' niet meer weg te denken uit ons leven. Mobiel leren is dan ook een hedendaagse invulling van een didactisch medium. De kracht steunt op een aantal specifieke apsecten: het kan eender waar, eender wanneer. Eerder vanuit een 'pull' invalshoek dan vanuit 'push'. Doorgaans is het een vrij aanbod dat beroep doet op het engagement van de lerende. En ondersteuning biedt in een ongedwongen omgeving. Blended leren wordt er rijker door ingevuld.

Instrument voor inbedding.

Twee van de meest fundamentele en waardevolle didactische principes zijn nog steeds geleidelijkheid en herhaling. Op het vlak van vaardigheidstraining, maar ook op het niveau van kennisoverdracht alleen, schiet men in klassieke leeromgevingen en de werkplek vaak tekort als het op deze 2 principes aankomt. Met mobiel leren ondersteunen we het 10-20-70 proces. Met opfrissing, opdrachten, quiz, bevraging, video,... enzovoort. Ook het delen van ervaringen wordt gefaciliteerd. Embedded leren krijgt veel meer kansen.  

Wij zijn fan van Quink en Qurve!

Wij verdelen de producten van Dutch & Dillon.

 

Quink  is de App voor lange termijn leerfacilitatie. (trimester, semester, jaar,...).

Qurve is ontworpen voor de korte termijn (bv. weken, maanden).

Samen met onze partner bieden we onze klanten:
 
 • installatie van de back end tool
 • beheer in de cloud
 • technische ondersteuning
 • inrichting van een LRS - Learning Record Store, voor opvolging en meting
 • ready-to-use content modules
 • inhoudelijke modules op maat, met quiz, challenge, survey, video en poll & brainsnack
 • hulp bij het creëren van eigen contentmodules
 • architecteuur voor koppeling met bestaande en nieuwe leerpaden in de organsisatie

Beide Apps zijn zowel beschikbaar in Google Play als in de App Store van Apple.
                             

                                                           

 

Quink - In de praktijk bij onze klanten

Leiding geven in een industriële omgeving... 


In dit microlearning traject voor operationeel leidinggevenden bouwt het proces zich trimester per trimester op. De mobiele leer App Quink evolueert inhoudelijk en procesmatig mee. Communicatie, Afspraken maken en opvolgen, Informele feedback, Formele gesprekken, Probleemoplossing, ... De mobiele leeromgeving is gekoppeld aan een Google Drive, een WhatsApp ondersteuning en een e-coach per mail.   

Commerciele attitude in retail...

 

Deze mobiele leeromgeving is opgezet als een 'plus' voor de lerende. Pull is de trigger. Niets is verplicht. De lerenden hebben voor hun winkel een Serious Board Game ontvangen. Al spelend leren zij over klantvriendelijkheid, commerciele vaardigheden en specifieke skills voor kassa- en balieomgeving. Wie meer wil weten over de aangereikte kennis en vaardigheden kan terecht in de Quink App waar dagelijks een leermoment wordt aangeboden. 

Verkoopvaardigheden in zelfstandige distributiekanalen... 


Een microlearning traject van 3 maand is de leidraad. Vier commerciële doelstellingen staan centraal. Tijdens de 3 maanden van het begeleide leerproces en 1 jaar erna wordt voor de lerenden ondersteuning aangeboden via Quink, de mobiele leer App. Met een e-coach en een koppeling aan WhatsApp voor vraag en antwoord. Altijd bereikbaar, in alle deelnemende winkels, verspreid over het land.

Persoonlijke effectiviteit en zelfzorg. Continue aandacht...


In dit traject is geen klassikale opleiding voorzien. Elk kwartaal is er een Webinar. Tussentijds, elke dag, vinden de lerenden gekoppelde en extra informatie en uitdagingen in de mobiele leer App. Alles kan fris worden gehouden en wie wil, doet mee aan de opdrachten en uitdagingen. Eveneens is alle content, vooral Infographics, bereikbaar in een Google Drive vanuit de Quink App. Een e-coach is eveneens voorzien. 700 mensen leren, anywhere, anyplace. 

Qurve - T&C klanten vergeten niet dat mensen vergeten.

Communiceren met impact! Embedded.


Twee dagen training. Met een maand tussentijd. Intensief beleven en ervaren, samen, gedurende simulaties met acteur op basis van cases, rechtstreeks vanop de werkvloer aangeleverd. Content onder de vorm van leerkaartjes en Infographics. Een praktisch persoonlijk actieplan als resultaat. En dan? Inloggen op Qurve en opfrissen en levendig houden is dan de boodschap! 

Assertiviteit? De durf "qurved" ondersteund! 


Lerenden brengen een dag door, samen met een facilitatior en een acteur. Men vindt oplossingen voor gezonde assertieve houding en gedrag. Men vetrekt die dag niet zonder begeleiding en ondersteuning! 'S avonds logt men in op Qurve en de volgende 45 dagen wordt voor inbedding van het leren gezorgd: opfrissing, bijkomende uitdagingen, interactie, ... Want ook durf heeft vaak nog een zetje nodig...

Social learning - Mobile Learning Coach - Curated content in de Cloud.

Mobile Coach  

Speciaal voor onze mobile learners hebben we een extra die kan tellen.

We gebruiken e-mail, of WhatsApp, of Slack, of... Voor specifieke klanten die het super veilig willen houden hebben we een aparte coach pagina gemaakt.

Volgens vastgelegde SLA's is antwoord gegarandeerd, zelfs binnen de 24 uur. 7 dagen op 7. Want wij willen de leergierigheid en drive tot zelfontwikkeling mee een boost geven.

Social learning

Het delen van inhoud, foto, video, ervaringen, successen, falen en fouten, extra ideeën,... wordt gestimuleerd en via de e-caoch tot in de mobile learning Apps geïntegreerd. Kwestie van anderen te kunnen laten delen in je leerplezier.

Curated content, anywhere, anyplace

Inhouden, tools, werkdocumenten. Alles gerelateerd aan het leertraject is steeds beschikbaar in de Cloud. Wij gebruiken daarvoor Google Drive. Uiteraard kan dit ook aan elke andere Cloud dienst gekoppeld worden. Ook handig voor 'learners' die om eender welke reden later instappen.

 

Meer innovatieve opportuniteiten voor bedriijven dankzij een Mobile Learning App!

Mobile Learning geïntegreerd in uw organisatie!


Learning Record Store

Benieuwd welke leerinhouden best aanslaan? Welke resultaten de periodieke poll opleveren? Hoeveel mensen de laatste kwis juist hadden? Wie vaak beroep doet op de mobile coach? Hoeveel tijd men spendeert aan de eigen ontwikkeling? Dankzij de integratie met een Learning Record Store wordt rapporteren, bijsturen en dus het managen van het leerproces kinderspel! Uiteraard koppelbaar met uw LMS.      

Onboarding 

Mobiele leer Apps kunnen ook in onboarding gebruikt worden. Wat denkt u van de eerste maanden leren over de organisatie, de waarden , de visie, de marktomstandigheden, ... Uiteraard aangevuld met wat is waar, wie is wie, enzovoort.
Of sterker, nog voor de eerste dag, reeds een maand elke dag warm lopen voor de nieuwe werkgever? Arriveren met reeds verworven basiskennis, ...?

 


Leren over uw bedrijf kan ook

Naast onze leerinhouden over allerhande vaardigheden bestaat uiteraard de mogelijkheid dat we in het abonnement ook leerinhouden van en over uw bedrijf inlassen. Op geregelde en afgesproken tijdstippen. Een nieuw product? Een nieuwe medewerker? Een nieuw contract? HR weetjes? Iedereen on line! Iedereen op de hoogte! Iedereen leert! Trouwens, u krijgt ook overzichten van de door T&C gebruikte leerinhouden. Aanpasbaar!

Eindeloze mogelijkheden

Koppel een mobile leer App aan de introductie van een Serious Board Game.
Embed je microlearning traject met een mobiele leer App.
Zet verschillende leerkanalen in. Embedded & Blended learning voor klassikale trajecten, diverse doelgroepen, producten, diensten, bedrijfsprojecten, marketing, HR, ... Het kan allemaal binnen... hetzelfde abonnement!
Surf naar Quink.

Surf naar Qurve.

Lees Winston Wolfe's ervaringen.

 

Een mobiel gesprek regelen?

Contact

Deel deze pagina:

Pinterest

CONTACT


Tel +32 (0)3 744 21 66 Mobiel +32 (0)475 70 54 86 Skype luc.keppens Whatsapp Luc Keppens Paul Chardômestraat 2 Bus 9-2   9150 Rupelmonde Let's meet & connect!

LEERQUOTES


Wens je af en toe quotes en interessante links te ontvangen over EQ-drivers, blended en embedded leren, free tools en interessante algemene weetjes over L&D?
Klik dan op onderstaande knop om je in te schrijven voor onze leerquotes. Kort, krachtig en die komen alleen je richting uit als we iets nuttigs te vertellen hebben!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

OVER ONS


T&C is eerst en vooral een opleidingsarchitect met een embedded en blended aanpak. Wij ontwerpen didactisch en neurowetenschappelijk leertrajecten op maat, geen alleenstaande opleidingsmomenten. Want kennis is één zaak, deze durven gebruiken en daadwerkelijk omzetten in vaardigheden een heel andere. We focussen op vaardigheden, attitude en gedrag, gedreven en bekrachtigd door emotionele intelligentie!

© Copyright T&C Services. Alle rechten voorbehouden.