Fre(e-) Apps | Thales & Comenius

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 
 
 
 
 
 
 
 
 

+32 (0)3 744 21 66 Paul Chardômestraat 2 Bus 9-2, 9150 Rupelmonde
  • Thales & Comenius heten u welkom
    EQ Driven blended & embedded learning

Explain Everything

Gebruik media om je verhaal te vertellen. Start met een wit blad. Combineer bestaande media met eigen creaties, tekst en koppelingen en creëer alzo je eigen visueel verhaal. Inspireer mensen. Laat delen waar en waneer. 

Want alles capteer je en neem je op. Leg gewoon alles uit op jouw manier!
Bijna gratis.


 

DIYGenius

Een website voor nieuwsgierige lerenden. Voor creatieve ontdekkers.
Wij bevelen de site dan ook aan!
Create. Learn. Share. Explore. Work!
DIY Genius is een geniale bron!
Welkom in de 21ste eeuw.


 

Android 4 Schools

Google Play is een bos met ontelbare bomen. Laat staan dat je een zoektocht zou beginnen naar educatieve apps! Op deze website vind je er heel veel. Toegegeven, ze zijn niet allemaal bruikbaar voor wat we met T&C in leertrajecten beogen. Toch zitten er erg leuke bij met enorme creatieve leermogelijkheden.  

 

OJOO

Ontdek een wereld met opdrachten. Loop door de fabriek. Wandel door de winkel. Ontdek het kantoor en terrein. Mobile Storytelling van Belgische makelij. Als gids. Of al spelend leren? Gamicification is voor T&C geen onbekend terrein. We zoeken verder uit wat deze App in onze blended en embedded leertrajecten kan betekenen!

 

Snapguide

Kookboeken bestaan al lang. Deze App is een uitstekende "How to" gids waarin je zelf inhoud kan creëren!
DIY! Do It Yourself!
Doe het zelf! Maak een gids, deel hem en laat collega's, anderen leren!
Stapsgewijs of als checklist! 

 

Kahoot!

We gebruiken Kahoot om in opleidingssessies leuke oefeningen en kwisjes te maken waarbij de deelnemers met een smartphone of tablet kunnen deelnemen. Met nicknames wordt naar hartelust gespeeld en zowel de juistheid als de snelheid van de antwoorden telt mee in de scores. Ook als embedded tool in teammeetings of voor opfrissing erg nuttig!

 

TalentLMS

Een Learning Management Systeem dat voor beperkte groepen reeds 'free' inzetbaar is en voor kleine groepen erg betaalbaar.
Deze steekt er duidelijk bovenuit.
We bedoelen: er zijn er veel (te veel). TalentLMS verdient daarom een stip. 


 

Learning Batlle Cards

Een tool met vele mogelijkheden. Instructional design. Sales & Communication. T&C is een opleidingsarchitect. Deze 'Education Tool' verdient daarom meer dan alleen onze aandacht!


 

SurveyMonkey 

We gebruiken deze tool voor enquêtes, oplijsting van zorgen, opiniedeling, ervaringsdeling en zo veel meer. Wanneer wij naast de individuele actieplannen ook samen aan een Team Charter werken, maken wij er dankbaar gebruik van om voor de actiepunten op teamniveau een verkiezing te organiseren! 

 

Periscope
Deze tool maakt van je smartphone een televisiezender voor de hele wereld. Openbaar, dat wel.
Maar als de inhoud het toelaat, kan je onbeperkt uitzenden en alzo anderen laten delen in je (leer)ervaringen.
Live!

 

QR Code Monkey

Een QR code in een syllabus? Op een leerkaartje? Even met de smartphone scannen en je bent direct op de juiste plaats voor achtergrondinformatie, een verduidelijkende infographic of een leerzaam filmpje! 

Deze tool is freeware!

Venngage

Met Venngage kan je ook gratis infographics maken. Je kan ze daarna delen op sociale media, embedden in eigen toepassingen en zelfs downloaden als pdf. Naast de ontwikkeling van handige leerkaartjes gebruikt T&C deze tool om op maat leerinhouden grafisch voor te stellen.

 

Padlet

Bouw een muur vol informatie! Ideeën delen. Informatie delen. Ervaringen delen. En zo veel meer. Erg bruikbaar bij interactieve sessies en om (achteraf) inhoud te delen en beschikbaar te maken voor anderen. Stimuleert ook de actieve deelname in sessies.  


 

SkillCatch

Maak zelf je video en deel mobiel! Een uitdagende App van e-Doceo.
Ervaringen. Instructies. Kennis. Vaardigheden
Je collega's of deelnemers zijn op de hoogte van wat goed ging en vooral... hoe je het voor elkaar gekregen hebt. Montage op het mobile device is voorzien.


 

XMind

T&C gebruikt voor projecten en ontwikkeling vaak MindManager. Echter, voor distributie van eenvoudige mindmaps met leerinhouden en/of checklists is deze applicatie meer dan voldoende. 
Werkt geïntegreerd met sociale netwerken en Evernote

 

Hot Potatoes

 Kwissen kan je ook in vele vormen met deze software uit de schoot van de universiteit van Victoria, USA.

Niet de meest vooruitstrevende tool. Echter, wel degelijk voor (nog) klassieke ICT omgevingen.

Deel deze pagina:

Pinterest

CONTACT


Tel +32 (0)3 744 21 66 Mobiel +32 (0)475 70 54 86 Skype luc.keppens Whatsapp Luc Keppens Paul Chardômestraat 2 Bus 9-2   9150 Rupelmonde Let's meet & connect!

LEERQUOTES


Wens je af en toe quotes en interessante links te ontvangen over EQ-drivers, blended en embedded leren, free tools en interessante algemene weetjes over L&D?
Klik dan op onderstaande knop om je in te schrijven voor onze leerquotes. Kort, krachtig en die komen alleen je richting uit als we iets nuttigs te vertellen hebben!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

OVER ONS


T&C is eerst en vooral een opleidingsarchitect met een embedded en blended aanpak. Wij ontwerpen didactisch en neurowetenschappelijk leertrajecten op maat, geen alleenstaande opleidingsmomenten. Want kennis is één zaak, deze durven gebruiken en daadwerkelijk omzetten in vaardigheden een heel andere. We focussen op vaardigheden, attitude en gedrag, gedreven en bekrachtigd door emotionele intelligentie!

© Copyright T&C Services. Alle rechten voorbehouden.