EQ & EDU | Thales & Comenius

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 
 
 
 
 
 
 
 
 

+32 (0)3 744 21 66 Paul Chardômestraat 2 Bus 9-2, 9150 Rupelmonde
  • Thales & Comenius heten u welkom
    EQ Driven blended & embedded learning

EQ & Education

Social Emotional Learning?

 

Wat is social and emotional learning?

Social and emotional learning (SEL) is het proces waardoor zowel kinderen, jongeren en volwassenen de kennis, attitudes en vaardigheden verwerven en toepassen om hun emoties beter te begrijpen en te beheersen, om positieve doelstellingen te verwezenlijken, empathie voelen en tonen voor anderen, positieve relaties uitbouwen en onderhouden en verantwoordelijke beslissingen nemen. 

Waarom EQ ertoe doet in 'educatie'...?

Een leeromgeving met succesvolle SEL programma's biedt een veilige omgeving en werkt engagerend zodat de lerende zich compleet kan focussen op het leren zelf. Leren, gebaseerd op SEL, reduceert enerzijds conflicten en weerstanden. Anderzijds creëert het een atmosfeer van vertrouwen, engagement en nieuwsgierigheid. 


 

Onze EQ L&D Filosofie


Emoties drijven mensen

EQ is een essentieel onderdeel: emoties staan centraal in het leerproces.
We creeren geen zin of betekenis met alleen onze analytische geest. Emoties zijn steeds betrokken. Optimaal leren integreert denken, voelen en... actie! Of nog, hoofd, hart en handen!
 


Wijsheid zit van binnen

Mensen dragen diepe intense expertise met zich mee. De kunst bestaat erin de sleutel te vinden waardoor dit zich uit. Zodat ze betekenis bouwen en vinden uit en voor zichzelf. Dat lukt beter dan wat geheimen vertellen die er toch geen zijn... het gaat over ontluiken, bloeien, groeien en transformeren.


Geen weg is de weg

Mensen leren, integreren en passen kennis toe op een unieke wijze. Er is geen standaard oplossing. We doen er goed aan als learning facilitator ons flixibel op te stellen.
Dat geeft zuurstof en ruimte voor authentieke, krachtige en individuele oplossingen.  

Het proces is de inhoud

De ervaring van het moment vormt de zingeving en betekenis. Optimaal leren spruit voort uit proces modellering: "Talk the talk." en "Walk the walk". Hoe meer men laat gebeuren in verschillende contexten, hoe groter de kans dat er geleerd wordt. 
 

Vissen praten niet over water

Afwezigheid van stress ondermijnt het leren. Sommige vormen van stress hebben waarde om de stap te zetten van de comfort zone naar de stretch zone. Er is een zeker niveau van dissonantie nodig om te leren en nieuwe perspectieven te verwerven. 

Boem! Boem!

Krachtige leerervaringen spruiten voort uit actie! Het is heus niet alleen een geinternaliseerd proces. opdat wat men leert nuttig zou zijn, dient het te worden toegepast.
Omgezet in... actie! 
Of denken, durven en doen.
 

Deel deze pagina:

Pinterest

CONTACT


Tel +32 (0)3 744 21 66 Mobiel +32 (0)475 70 54 86 Skype luc.keppens Whatsapp Luc Keppens Paul Chardômestraat 2 Bus 9-2   9150 Rupelmonde Let's meet & connect!

LEERQUOTES


Wens je af en toe quotes en interessante links te ontvangen over EQ-drivers, blended en embedded leren, free tools en interessante algemene weetjes over L&D?
Klik dan op onderstaande knop om je in te schrijven voor onze leerquotes. Kort, krachtig en die komen alleen je richting uit als we iets nuttigs te vertellen hebben!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

OVER ONS


T&C is eerst en vooral een opleidingsarchitect met een embedded en blended aanpak. Wij ontwerpen didactisch en neurowetenschappelijk leertrajecten op maat, geen alleenstaande opleidingsmomenten. Want kennis is één zaak, deze durven gebruiken en daadwerkelijk omzetten in vaardigheden een heel andere. We focussen op vaardigheden, attitude en gedrag, gedreven en bekrachtigd door emotionele intelligentie!

© Copyright T&C Services. Alle rechten voorbehouden.