Gamicon | Thales & Comenius

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 
 
 
 
 
 
 
 
 

+32 (0)3 744 21 66 Paul Chardômestraat 2 Bus 9-2, 9150 Rupelmonde
  • Thales & Comenius heten u welkom
    EQ Driven blended & embedded learning

Let's Play & Learn.

Gamicon 2019 in New Orleans, LA, USA.
15 - 18 September Maart 2019

 
 
In tegenstelling tot eerdere verslaggeving van internationaal gevolgde conferenties, maken we het de lezer hierna erg gemakkelijk.

Het spel? Met zo weinig woorden, zoveel mogelijk zeggen.

Als je trouwens alles wil weten over deze conferentie, dan babbelen we graag bij. Laat het dan vooral... weten!

Het was een topper. Je leest hier meer over de TOP 3. Alle andere hits worden onderaan kort vermeld.


 

The story of The Box!


Met stip op 1!

Zin in een kort spelletje storytelling? Hier gaan we. Een Belg gaat naar een conferentie in New Orleans in de Verenigde Staten. Hij ontmoet daar een Australiër die in Taiwan woont en actief is op de Chinese en Amerikaanse markt. Hij presenteert daar zijn ideeën over Think out of the Box. Kort gezegd: vaak hebben mensen het daarover, alleen vertelt niemand wat die box dan juist is... Laat staan wat erin zit. Ze raken aan de babbel en de Belg is zo gefascineerd dat hij zo goed als onmiddellijk toezegt de man opnieuw te ontmoeten in november 2019 in München, Duitsland. 

Jim (Jimbo) Clark heeft ronduit schitterend werk verricht rond thema's als innovatie en creatief denken. Het resultaat blinkt uit door eenvoud. T&C brengt The Box naar België. Vanaf januari 2020. Hou vanaf dan ook www.thebox.be in de gaten. Want we gaan dit ook toepassen op domeinen in change en emotionele intelligentie

 

Een Box voorproefje? Kijk mee.  


 


Blue Rabbit Cards!


Nummer 2 in de Top!
En als we nu eens een spel spelen om... een spel te ontwerpen?

Een onschatbare set met game dynamics, mechanics en frameworks. Bruikbaar van bij de start tot de testen! Onze Serious Board Games zullen er wel bij varen. 

Interessante vragen die het spel helpt oplossen:

Waarom zijn de spelers hier? Het gaat immers nog altijd over leren!
Welke emoties en ambiance spelen mee?
Hoe moet het spel eindigen?
Wat is de te volgen weg? Vooruit? Achteruit? Elders?
Hoe wordt er gespeeld? Met welke interactie? Volgens welk systeem?
Hoe wordt gestart? Hoe wordt het spel beëindigd?
 

Zin in een kaartje leggen met ons? Laat het ons weten! "We're in!"  

 
De volgende drie, staan samen op 3.
 

Rule the World

Gamified en story-based training voor modern learners! Grappig. Snel. Met legale diefstal als spannende techniek. Het serieuze? Je leert wat OKR betekent: Objectives & Key Results. Te gebruiken in allerhande business tools: KPI's, Balanced Score Cards, SMART, enzovoort!

Learners deserve better

Een 'game' voor een GAME plan: Goals - Audience - Mechanics - Experience.
Alles staat in het teken van het creëren van engagement en het verbeteren van leerresultaten. Puzzelen met speltheorie en -elementen!

 

Metaphores

Koru kaartset. Toegegeven, er bestaan veel kaartsets met mooie foto's. Deze is er ook zo een, met toch uitzonderlijke kenmerken: prachtige beelden, groot formaat en uitgebreider dan vele andere. Waarom zijn we enthousiast? Perfect bruikbaar bij EQ gerelateerd leren

 

En tot slot nog enkele hits.

 
Phd. Jonathan Peters - Deliberate fun

Zijn sessie bijgewoond en na een persoonlijk gesprek met hem zijn boek gesigneerd aangekocht. En weet je waarom? Er staan zo maar eventjes meer dan 160 ideeën in voor game mechanics! Netjes gekoppeld aan 'core desires' die men bij ieder van ons terugvindt.  
 

 
Andrea Wright - The Collaboratory

Deze Gamicon Throwdown 2019 finaliste trok onmiddellijk mijn aandacht. Je moet er maar opkomen. Een escape room game creëren zonder over een room te beschikken. Schitterend uitgewerkt met simple, haalbare attributen. Dat moeten we vroeg of laat ook eens doen! 
John Meehan - Edrenaline Rush

Een unieke getuigenis vanuit het traditionele onderwijs. De manier waarop deze man zijn klas "gamificeert" is motivationeel ronduit een maatstaf. Energiek. Engagerend. Zijn ideeën kunnen elke L&D-er in het bedrijfsleven inspireren. Hij heeft er trouwens ook een boek over geschreven.
 
 

 
 


Kortom, het was leuk en leerrijk.


 

Deel deze pagina:

Pinterest

CONTACT


Tel +32 (0)3 744 21 66 Mobiel +32 (0)475 70 54 86 Skype luc.keppens Whatsapp Luc Keppens Paul Chardômestraat 2 Bus 9-2   9150 Rupelmonde Let's meet & connect!

LEERQUOTES


Wens je af en toe quotes en interessante links te ontvangen over EQ-drivers, blended en embedded leren, free tools en interessante algemene weetjes over L&D?
Klik dan op onderstaande knop om je in te schrijven voor onze leerquotes. Kort, krachtig en die komen alleen je richting uit als we iets nuttigs te vertellen hebben!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

OVER ONS


T&C is eerst en vooral een opleidingsarchitect met een embedded en blended aanpak. Wij ontwerpen didactisch en neurowetenschappelijk leertrajecten op maat, geen alleenstaande opleidingsmomenten. Want kennis is één zaak, deze durven gebruiken en daadwerkelijk omzetten in vaardigheden een heel andere. We focussen op vaardigheden, attitude en gedrag, gedreven en bekrachtigd door emotionele intelligentie!

© Copyright T&C Services. Alle rechten voorbehouden.